Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Με βροχές και καταιγίδες η έξοδος των εκδρομέων το Πάσχα

Βροχές, καταιγίδες, αλλά και άνεμοι θα συνοδεύσουν όσους εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ για τις γιορτές του Πάσχα, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση από σήμερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που είναι .............


πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και πολύ ισχυρούς άνεμους προβλέπονται για σήμερα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

Τα έντονα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν σε όλη τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας (κυρίως της δυτικής) και της δυτικής Στερεάς (πάνω από τα 1200 μέτρα)

Τη Μεγάλη Πέμπτη, στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν κατά διαστήματα να είναι τοπικά ισχυρές. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα.

Βαθμιαία όμως στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά (πάνω από τα 1100 μετρά)

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Παρασκευή, με περαιτέρω εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές εκτός από την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου όπου είναι πιθανό να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, πάνω από τα 1100 μέτρα.

Πτώση της θερμοκρασίας παρατηρείται ήδη, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Στους 8 βαθμούς Κελσίου, με αραιή συννεφιά και υγρασία 87%, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες, στην Κατερίνη, αλλά και στην Έδεσσα. Στους 9 βαθμούς Κελσίου, με συννεφιά και υγρασία 76%, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο.

Στους 4 βαθμούς Κελσίου, με ελαφρά χιονόπτωση και υγρασία 87%, είναι η θερμοκρασία στα Γρεβενά. Στους 2 βαθμούς Κελσίου, με χιονόνερο και υγρασία 87%, είναι η θερμοκρασία στη Φλώρινα.

Το Μεγάλο Σάββατο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αλλά και διαστήματα βελτίωσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη στα νότια 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή του Πάσχα, αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με παροδικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια πελάγη 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: