Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Οικονομικά αντίποινα ξεκίνησε το Ισραήλ

Το Ισραήλ, αντιδρώντας στην αναβάθμιση του καθεστώτος της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα δια στόματος του υπουργού Οικονομικών Γιουβάν Στάινιτς ότι θα παρακρατήσει και δε θα ...........


μεταβιβάσει στην Παλαιστινιακή Αρχή τα οφειλόμενα χρήματα από φόρους και τελωνειακά δικαιώματα.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, ο Στάινιτς ανακοίνωσε κατά την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου ότι δε θα μεταβιβαστούν στην Παλαιστινιακή Αρχή, όπως επρόκειτο να συμβεί αυτόν τον μήνα, 460 εκατομμύρια σεκέλ (περίπου 92 εκατομμύρια ευρώ).

«Εχουμε εξ αρχής πει ότι η αναβάθμιση του καθεστώτος της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ δε θα γίνει χωρίς αντίδραση από την πλευρά του Ισραήλ», τόνισε ο Στάινιτς στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

«Δε σκοπεύω να μεταβιβάσω αυτόν τον μήνα τους οφειλόμενους στην Παλαιστινιακή Αρχή φόρους. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν οι οφειλές της Παλαιστινιακής Αρχής στην εθνική εταιρεία ηλεκτρικής ενεργείας του Ισραήλ», πρόσθεσε ο υπουργός. Σε αντίποινα για την αναβάθμιση του καθεστώτος της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη, την Παρασκευή, τα σχέδιά της για την ανέγερση 3.000 νέων κατοικιών στις κατεχόμενες Δυτική Όχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: