Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Νέα ανακοίνωση του Συλλόγου Μηχανικών Άργους για τις απ'ευθείας αναθέσεις στο Δήμο Άργους-Μυκηνών!!!

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ"

Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγείται η κόντρα μεταξύ του συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Επαρχίας Άργους και του Δημάρχου Δ.Καμπόσου για τις απευθείας αναθέσεις και τις ..........


δηλώσεις του τελευταίου για το συγκεκριμένο θέμα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Μετά την απάντηση του Δήμαρχου με α.π. 15075/19-5-2011 αλλά και τη συνέντευξη που δόθηκε στα τοπικά ΜΜΕ σχετικά με την απευθείας ανάθεση τοπογραφικών εργασιών στο Άργος θα θέλαμε να κάνουμε τις παρακάτω επισημάνσεις. Είπε ο κ. Δήμαρχος ότι έχει στη διάθεσή του προσφορές από ντόπιους μηχανικούς οι οποίες είναι πολλαπλάσιες του ποσού με το οποίο έκανε τις αναθέσεις. Θα τον παρακαλούσαμε να μας πει ποιος Μηχανικός Μελετητής σχετικός με μελέτες είναι δυνατόν να δώσει προσφορά μεγαλύτερη από το μέγιστο ποσό ανάθεσης που συγκεκριμένα για τις τοπογραφικές μελέτες είναι 30% χ 38.826=11.648 Ευρώ. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι οι αναθέσεις που έγιναν είναι τρεις (3) με ποσό ανάθεσης 11.600 Ευρώ η καθεμία. Επομένως η μέγιστη έκπτωση που θα μπορούσε να έχει πετύχει ο κ. Δήμαρχος είναι της τάξης των 48 Ευρώ για την κάθε μελέτη.

Αναφέρει ο κ. Δήμαρχος ότι ο ανάδοχος έχει καταγωγή από το Κουτσοπόδι. Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε ποιος από τους κ.κ. Τσοτσορό Νικόλαο, Φλώρο Ιωάννη και Λαλούση Σοφία που είναι οι ανάδοχοι των μελετών είναι από το Κουτσοπόδι.

Βέβαια εδώ ο κ. Δήμαρχος προσπάθησε να θολώσει τα νερά λέγοντας ότι ο αντίκλητος είναι από το Κουτσοπόδι. Διαβάζοντας το άρθρο 26 παράγραφο 4 του Π.Δ. 609/85 βλέπουμε ότι «…. Ο ανάδοχος επίσης είναι υποχρεωμένος να διορίσει αντίκλητό του, κάτοικο της έδρας της Διευθύνουσας υπηρεσίας…..» και επίσης ότι «Ο αντίκλητος έχει αρμοδιότητα μόνο να παραλαμβάνει τα έγγραφα της Υπηρεσίας». Από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι αντίκλητος μπορεί να διορισθεί οποιοσδήποτε που κατοικεί στο Δήμο Άργους και σαφώς δεν είναι ο ανάδοχος του έργου. Σύμφωνα με το νόμο οι μελέτες δεν μεταβιβάζονται υπεργολαβικά σε άλλο πρόσωπο εκτός του αναδόχου.

Επίσης ο κ. Δήμαρχος μας κάλεσε να του πούμε ποιοι συνάδελφοί μας έχουν εκτελέσει εργασίες για τους Δήμους τα τελευταία χρόνια.

Μάλλον ξεχνά ότι απευθύνεται σ’ ένα σύλλογο που αποτελείται από επιστήμονες και όχι σε κάποια υπηρεσία πληροφοριών. Δεν καταλάβαμε βέβαια το νόημα της ερώτησης, αν όμως υπονοεί ότι κάποιος συνάδελφός μας (μέλος ή μη του συλλόγου μας) έχει παρανομήσει είναι ΚΑΘΗΚΟΝ του να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές.

Τέλος άφησε αιχμές για συναντήσεις που διαπραγματεύονται την νομιμότητα των διαδικασιών. Ελπίζουμε να μη αναφέρεται στις δικές μας συναντήσεις οι οποίες είναι λιγοστές, ανοιχτές και με ξεκάθαρες τοποθετήσεις από τη μεριά μας. Δεν ζητήσαμε ποτέ προνομιακή μεταχείριση, τουναντίον μάλιστα τονίσαμε τη διάθεση μας να προσφέρουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας, όπως άλλωστε κάναμε και στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές όλων των Καποδιστριακών Δήμων.

Κλείνοντας καλούμε το κύριο Δήμαρχο, που διακρίνεται για το θάρρος του και επειδή σίγουρα δεν γνωρίζει ακόμα όλα τα τεχνικά θέματα (το έχετε αποδείξει ήδη με την δημόσια παραδοχή του ότι έκανε λάθος στις απόψεις του για το σχέδιο πόλης) να επανορθώσει και να αποκαταστήσει την αλήθεια και στο συγκεκριμένο θέμα.


Με τιμή
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο πρόεδρος
Παπαδημητρίου Αθανάσιος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για πόσο καιρό ακόμα θα δουλεύει τον κόσμο ο παραμυθάς;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ!
ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΟΝΟ!

ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!



ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ..........