Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Συλλήψεις για στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο

Ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών θα βρεθούν σε λίγη ώρα οι 10 συλληφθέντες για τα στημένα παιχνίδια.

Χθες, με μία επιχείρηση που ξεκίνησε αργά το μεσημέρι, στην Αττική και ..............


σε άλλα μέρη της Ελλάδας έπειτα από εισαγγελική έρευνα και παραγγελία για στημένα παιχνίδια του πρωταθλήματος, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 9 παραγόντων του ποδοσφαίρου και ενός ακόμη προσώπου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι συλληφθέντες είναι οι: Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος ΠΑΕ Καβάλα), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα), Νίκος Χάλκος (πρόεδρος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Ανδρέας Δημόπουλος, Βασίλης Καρακούλιας.

Αργά το βράδυ, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ακόμη μία σύλληψη.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής ομάδας και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελέων.

Οι έρευνες της Αστυνομίας, που πραγματοποιούνται από κοινού με τις εισαγγελικές Αρχές και το ΣΔΟΕ, βασίζονται στον φάκελο της UEFA, στον οποίο αναφέρονται 41 ύποπτα ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Σε αυτά εμπλέκονται 7 ομάδες από τη Super League, 12 από τη Β' Εθνική, 2 από τη Γ΄Εθνική και 4 από το περιφερειακό πρωτάθλημα.

Ήδη στο Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν γίνει πολλές προσαγωγές ανθρώπων, που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο - ανάμεσά τους και ποδοσφαιριστές - οι οποίοι και εξετάζονται.

Στους 70 οι εμπλεκόμενοι - Τι λέει η Αστυνομία

Για εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις, κατηγορούνται οι δέκα συλληφθέντες για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία.

Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 70 άτομα περίπου, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας οι έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

Δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα

Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων

Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων

Μεγάλος αριθμός κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά

Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών

Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ

Ο ρόλος της ΕΥΠ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» η συµβολή της ΕΥΠ στην εξέλιξη και το «δέσιµο» της υπόθεσης ήταν η πιο καθοριστική, καθώς ξεκίνησε την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνοµιλιών παραγόντων, παικτών, προπονητών οµάδων, οι οποίοι εµπλέκονταν στα ύποπτα παιχνίδια που είχε κοινοποιήσει στις ελληνικές Αρχές η UEFA και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των στηµένων.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε., από την πλευρά της, «έδεσε» την υπόθεση δίνοντας στις εισαγγελικές Αρχές στοιχεία για παράγοντες που στοιχηµάτισαν µεγάλα ποσά σε ύποπτα παιχνίδια. Σύµφωνα µε πληροφορίες, τα στοιχεία που έδωσε η ΟΠΑΠ αφορούσαν περισσότερους από 50 αγώνες.

Τα ύποπτα παιχνίδια σύμφωνα με τον φάκελο της UEFA:













real

Δεν υπάρχουν σχόλια: