Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

''Σήμερον Κρεμάται Επί Ξύλου...''

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο, ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Προσηλώθη, ο νυμφίος της Εκκλησίας. Λόγχη εκαντήθη, ο υιός της Παρθένου. Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ. Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν.

«Λάβετε, φάγετε τοῦτο μου ἐστι τό σῶμα τό ὑπέρ ὑμῶν κλώμενον εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν»,



«Λάβετε, φάγετε τοῦτο μου ἐστι τό σῶμα τό ὑπέρ ὑμῶν κλώμενον εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν»,
 

«πίετε ἐξ αὐτοῦ πάντες, τοῦτο ἐστι τό αἷμα μου τό ὑπέρ ὑμῶν ἐκχυνόμενον εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν».


ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ-επεισόδιο 336 (1-4-2010)


Ο αστυνόμος αποτρέπει την Μελίτα από το να ομολογήσει την αλήθεια και της εξηγεί ότι ο Στέφανος αποφυλακίστηκε. Ο Πέτρος θεωρεί ότι ο αστυνόμος έχει καταλάβει πολύ περισσότερα από όσα λέει και φοβάται ότι, αργά ή γρήγορα, θα αποκαλυφθούν όλα.

Ο Λουκάς και η Νόρα εξακολουθούν να κρατούν μυστική την παράνομη σχέση του Στέφανου και της Μελίτας, από τον Νικόλα και την Δάφνη. Ο Μάνος, ο Στέφανος και η Μελίτα μπλέκονται σε έναν άγριο καυγά και ο Μάνος -για μια ακόμα φορά- βιαιοπραγεί κατά της Μελίτας. Εκείνη βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά της Αμαλίας.

Η παρέα μπαίνει σε πασχαλινό κλίμα, αλλά με την απειλή να .........

ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ


“Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας”, ψάλλει ο ιερέας την ώρα που περιφέρει τον εσταυρωμένο Ιησού στο ναό για την αναπαράσταση της σταύρωσης.

Είναι η στιγμή, όπου σε όλες τις εκκλησίες της χώρας θα σβήσουν τα φώτα. Η πομπή της σταύρωσης, υπό το αμυδρό φως των κεριών, θα κινηθεί με αργό και σταθερό ρυθμό προς το κέντρο των ναών, διασχίζοντας το πλήθος των πιστών. Το Θείο δράμα σχεδόν κορυφώνεται… Αυτός που στήριξε τη γη πάνω στο νερό χλευάζεται: “στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των Αγγέλων Βασιλεύς ψευδή πορφύρα περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις ράπισμα κατεδέξατο - ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Λόγχη εκεντήθη ο Υιός της Παρθένου”.

Η ελπίδα, ωστόσο, για το χαρμόσυνο γεγονός προκαλεί ανακούφιση στο πλήθος: Προσκυνούμεν Σου τα Πάθη, Χριστέ, δείξον ημίν και την ένδοξόν Σου Ανάσταση”.

Σήμερα το βράδυ επίσης ..........

Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ-επεισόδιο 135 (1-4-2010)


Η Κάτια αποφασίζει να προστατέψει το Μάνο και να πάρει όλη την ευθύνη για την αρπαγή του παιδιού. Ο Μάνος το αρνείται κατηγορηματικά.

Ο Ανδρόνικος πείθει τον Στέφανο να συγχωρήσει την Ελπίδα και να την βοηθήσει  να βρει τους γονείς της. Οι ανακρίσεις για την υπόθεση της απαγωγής της Ξένιας συνεχίζονται, ενώ η ίδια -όπως και ο Στάθης-  προσπαθεί να επωφεληθεί, κερδίζοντας τη θέση της Κάτιας στην εταιρεία.

Η  Ελπίδα κερδίζει την υποτροφία και .........

Ελπίζουμε στην Ανάσταση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ

ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ που θα διανύσουμε στη ζωή μας, μετρημένες είναι αυτές οι αξέχαστες. Οι οδυνηρές ή οι χαρμόσυνες, οι πραγματικά αναστάσιμες. Γιατί είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι όπως μελετάται από τους ιστορικούς η Εβδομάδα του Πάσχα του 1967, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής πριν από του Λαζάρου τα τανκς κατέβηκαν στην Αθήνα, έτσι οι κοινωνιολόγοι θα ερευνούν διεξοδικώς ό,τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες του 2010 στην ελληνική κοινωνία.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ αυτά και τραγικά, τα οποία προφήτευσε ως άλλος μάντης Κάλχας ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το Φεβρουάριο του 2009 –τότε απλός βουλευτής της αντιπολίτευσης– επισημαίνοντας με έμφαση ότι το φαινόμενο «της λογικής του αντάρτικου πόλεων και της τρομοκρατίας συμβαίνει στην Ελλάδα, στην Κολομβία, στη Βαγδάτη και στην Καμπούλ». Πράγματι είχε δίκιο, αλλά τα ’λεγε βλέποντας στο μέλλον… τον Απρίλιο του 2010, όταν ο ίδιος θα είχε αναλάβει το υπουργείο που χειρίζεται το αντάρτικο. Και πού να ’ξερε ότι .........

6 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΑΣΤΑ


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2004 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΑΣΤΑΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΖΩΗ.....ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!!




Πρωταπριλιά του 2004 και σαν ψέμα ακούστηκε η είδηση ότι ο Γιάννης Κυράστας είχε φύγει από τη ζωή. Κι όμως η είδηση ήταν πέρα για πέρα αληθινή. Ο Γιάννης Κυράστας έφυγε μόλις σε ηλικία 52 ετών αφήνοντας πίσω τις γυναίκες της ζωής του, τη γυναίκα του Ρούλα και τις κόρες του Εβελίνα και Βέρα.
Ο Κυράστας είχε εισαχθεί σε κρίσιμη κατάσταση στην ........

Καλλικράτης: Απολύσεις και μετατάξεις φέρνει ο νέος νόμος


Στην τελική ευθεία μπαίνει το σχέδιο της κυβέρνησης με την κωδική ονομασία «Καλλικράτης», το οποίο θα αλλάξει τη διοικητική δομή της χώρας. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προέκυψε μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που αποφάσισαν χθες πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί αμέσως μετά το Πάσχα στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο «Καλλικράτης» να έχει ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου - πάντως, πριν κλείσει η Βουλή για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ζήτησαν άμεσα οι νομάρχες, οι οποίοι απαίτησαν να ........

Τα μέτρα της Τροχαίας την περίοδο του Πάσχα - Tι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί


Μπλόκα ανά 20 με 30 χιλιόμετρα, τροχονόμοι που θα δίνουν οδηγίες στους σταθμούς διοδίων και αυξημένη αστυνόμευση σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς είναι τα βασικά μέτρα που λαμβάνει η Τροχαία για τις μετακινήσεις του Πάσχα.

Όσοι πρόκειται να μετακινηθούν καλούνται να ενημερώνονται εκ των προτέρων για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Ταλαιπωρία φαίνεται πως περιμένει όσους κινηθούν στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών μετά την Κόρινθο, καθώς σε πολλά σημεία η κίνηση θα διεξάγεται μόνο σε μία λωρίδα λόγω των έργων.

Έξι είναι τα προβληματικά σημεία: 141-142 χλμ (μετά το Ξυλόκαστρο), 149-152 χλμ (Ανισόπεδος Κόμβος Ακράτας), 158-164 χλμ (Ανισόπεδος Κόμβος Καλαβρύτων), 176-180 χλμ (γέφυρα Μεγανίτη), 187-192 χλμ, 193-197 χλμ (Σήραγγες Παναγοπούλας), και 202-205 χλμ (πριν το Ρίο).
Οδικά έργα πραγματοποιούνται σε ακόμα σε .......

ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙΝΗΝ ΔΙΔΩΜΙ ΥΜΙΝ....



ΙΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ,ΚΑΘΩΣ ΗΓΑΠΗΣΑ ΥΜΑΣ,ΙΝΑ ΚΑΙ ΥΜΕΙΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΓΝΩΣΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΕΣ ΟΤΙ ΕΜΟΙ ΜΑΘΗΤΑΙ ΕΣΤΕ ΕΑΝ ΑΓΑΠΗ ΕΧΗΤΕΝ ΕΝ ΑΛΛΗΛΟΙΣ