Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Κροατία-Ελλάδα απόψε 21:30


Βουτιά στα βαθιά για τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος κάνει απόψε ντεµπούτο στην Εθνική κόντρα στην Κροατία (9.30 µ.µ., Μega). Ενα παιχνίδι το οποίο µπορεί να χαρακτηριστεί «όλα ή τίποτα» για την ελληνική οµάδα.

Πράγµατι, αν χάσει η οµάδα του Σάντος... χάνεται, ενώ µε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσµα ελπίζει βάσιµα ακόµη και για την πρώτη θέση στον προκριµατικό όµιλο για το Εuro 2012.
«Εχουµε αισιοδοξία που προέρχεται από τη διάθεση, την ποιότητα των παικτών και από τη θέληση να µαθαίνουν και να αφοµοιώνουν όσα τους ζητάµε. Αυτά που βλέπω στις προπονήσεις µε κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξο. Η οµάδα έπειτα από δυο - τρία παιχνίδια θα αποκτήσει τους αυτοµατισµούς της για να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο», τόνισε χθες κατά την καθιερωµένη συνέντευξη Τύπου ο οµοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος είπε επίσης πως απόψε η Εθνική χρειάζεται µια .........


εµφάνιση καλύτερη από αυτήν που πραγµατοποίησε στο δεύτερο ηµίχρονο κατά της Γεωργίας (η οποία ικανοποίησε τον Σάντος). «Θέλουµε καλή αµυντική λειτουργία και να µην επιτρέψουµε στον αντίπαλό µας να παίξει όπως ξέρει. Να µην έχουµε φόβο απέναντι στον αντίπαλο. Θέλουµε γκολ γιατί αν περιοριστούµε στην άµυνα θα έχουµε πρόβληµα».

Ο Σάντος δεν έκρυψε την προτίµησή του στο σχήµα 4-4-2 σε ρόµβο, έστω και αν δεν απέδωσε τα αναµενόµενα στο µατς µε τη Γεωργία. Οπως όµως τόνισε, το αφήνει στην άκρη προς το παρόν αφού δεν υπάρχει ο χρόνος για να το δουλέψει µαζί µε τους παίκτες. Ετσι, ετοιµάζει άλλο σύστηµα, που εκτός απροόπτου θα είναι το 4-2-3-1. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις µε τους διεθνείς, ο Φερνάντο Σάντος έχει επισηµάνει τις αδυναµίες της Κροατίας στο κέντρο της άµυνάς της, όπου οι δύο υψηλόσωµοι παίκτες έχουν πρόβληµα συνεργασίας.

«Η Κροατία έχει υποµονή στο παιχνίδι της. Θα αντιµετωπίσουµε πολλά προβλήµατα, πρέπει ωστόσο να προκαλέσουµε ρήγµατα στην αντίπαλη άµυνα για να πάρουµε αποτέλεσµα. Θα προσπαθήσουµε να εκµεταλλευτούµε τα µειονεκτήµατα της Κροατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πορτογάλος τεχνικός. ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ
Ο Φερνάντο Σάντος ήταν ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά την κάλυψη του κενού που προκλήθηκε από τον τραυµατισµό του Νίκου Σπυρόπουλου.

«Δεν υπάρχει λόγος να µην εµπιστευόµαστε τον δεύτερο αριστερό µπακ που έχουµε. Οταν δεν θα παίζει ο ένας θα παίζει ο άλλος», είπε ο τεχνικός απαντώντας σε ερώτηση αν θα αγωνιστεί απόψε ο Τζαβέλλας ή αν θα προτιµηθεί άλλος ποδοσφαιριστής.

Με αυτό δεδοµένο, η πιθανή σύνθεση της Εθνικής στο µατς είναι:

Τερµατοφύλακας, ο Σηφάκης. Στα πλάγια, οι Βύντρα (Σεϊταρίδης) και Τζαβέλλας. Στο κέντρο της άµυνας, οι Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος. Μπροστά από τους δύο κεντρικούς αµυντικούς θα αγωνισθούν οι Τζιόλης και Κατσουράνης ως ανασταλτικοί χαφ. Οι τρεις µέσοι θα είναι οι Καραγκούνης (αριστερά), Τοροσίδης (δεξιά) και Σαµαράς. Ο τελευταίος θα αγωνίζεται πιο µπροστά, πίσω από τον µοναδικό επιθετικό της οµάδας Δηµήτρη Σαλπιγγίδη.

Διαιτητής της αποψινής συνάντησης είναι ο Δανός Κλάους Μπο Λάρσεν.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: