Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Σχολεία χωρίς δασκάλους στις 13 Σεπτέμβρη


Μεγάλα κενά φαίνεται να δημιουργούνται τα σχολεία, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δασκάλους και καθηγητές, καθώς ένα μήνα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς που ορίστηκε για τις 13 Σεπτεμβρίου, παρατηρείται διπλάσιος αριθμός αιτήσεων για συνταξιοδότηση σε σχέση με το παρελθόν.
Όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα σπεύδουν να ζητήσουν άμεσα να βγουν στη σύνταξη για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις ελέω ΔΝΤ και μόνο μέχρι τώρα οι παραιτήσεις έχουν ανέλθει στις 11.466 την ίδια ώρα που οι προσλήψεις έχουν παγώσει και αναμένεται μόνο οι μισές να ικανοποιηθούν την χρονιά που έρχεται σε σχέση με τις περσινές.

Το υπουργείο ελπίζει να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται με τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε μη... μάχιμες θέσεις σε νομαρχίες και υπηρεσίες του υπουργείου, καθώς .........


και με μεταθέσεις σε σχολεία αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε πολιτικά γραφεία. Ωστόσο οι συνδικαλιστές του κλάδου υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια και δεδομένης της φυγής 11.000 και πλέον εκπαιδευτικών «απαιτείται άμεσα ο επιπλέον διορισμός τουλάχιστον ίσου αριθμού μόνιμων εκπαιδευτικών τουλάχιστον 6.000, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την παραπάνω κατάσταση».

Tάσεις φυγής παρατηρούνται όμως και στα σώματα ασφαλείας, όπου επίσης είναι αυξημένοι οι αριθμοί αιτήσεων συνταξιοδότησης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια...
 madata

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην ψήνεστε με ότι ακούτε στην τηλεόραση.Οι αποσπάσεις που μπορεί να ανακαλέσει η Αννούλα, είναι σε φορείς που εποπτεύει το Υπουργείο Παιδείας.Δεν μπορεί και δεν της δίνει το δικαίωμα ο νόμος που εκείνη ψήφισε,να πειράξει κανέναν εκπαιδευτικό που είναι σε πολιτικό γραφείο ή σε οποιαδήποτε υπηρεσία που δεν εποπτεύεται από το Υπουργείο της.ΚΑΝΕΝΑΝ.Μην σας δουλεύουν.Νόμος 3848/2010 άρθρο 31 παράγραφος 4. Επικοινωνιακά είναι όλα.
Ένας δάσκαλος από Αθήνα