Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Παραπομπή για 5 πλην Κιλτίδη


Υπέρ της παραπομπής των πέντε από τους έξι υπουργούς και υφυπουργούς της Ν.Δ. ψήφισε χθες η συντριπτική πλειοψηφία της Ν.Δ. ενώ «αθώωσε» τον Κώστα Κιλτίδη αφού, όπως φαίνεται, δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον άφησαν «εκτός κάδρου» Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι αντίθετα προς την εισήγηση της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής!

O κ. Κιλτίδης, ο οποίος έκανε μέχρι την τελευταία στιγμή αγωνιώδη προσπάθεια πιάνοντας έναν έναν τους βουλευτές και εξηγώντας τη θέση του, διεσώθη της κάλπης με μόλις 49 ψήφους υπέρ της παραπομπής του, έναντι 212 που τάχθηκαν κατά της παραπομπής του. Εκτός της έκπληξης Κιλτίδη, παραπέμφθηκαν οι υπόλοιποι πέντε υπουργοί και πρώην υφυπουργοί της Ν.Δ. με «πρώτον» απ΄ όλους τον ..........


Θόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος συγκέντρωσε 198 ψήφους υπέρ της παραπομπής του και τον οποίο όλα τα κόμματα σκιαγράφησαν ως τον άνθρωπο που μεταξύ άλλων συντόνιζε την επιχείρηση των ανταλλαγών. Και ο κ. Δούκας έλαβε λιγότερες ψήφους για την παραπομπή του με βάση τις θέσεις των κομμάτων.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απουσία δέκα από τους 21 βουλευτές του ΚΚΕ, ανάμεσά τους η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, ενώ δεν μετείχαν ακόμα δύο βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ (ο πρόεδρος της Εξεταστικής για τη Ζίμενς Σήφης Βαλυράκης και ο Λ. Γρηγοράκος). Τρεις απουσίαζαν από τη Ν.Δ. (έκπληξη η απουσία του εισηγητή στην χθεσινή συζήτηση και μέλους της Εξεταστικής Βατοπεδίου Νίκου Δένδια), ενώ απουσίαζε και η Ηρώ Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ).

Συνολικά απουσίαζαν 16 βουλευτές (παρόντες 282). Ψήφισαν 155 (ΠΑΣΟΚ), 85 Ν.Δ. (ο Αλ. Κοντός δεν έχει δικαίωμα ψήφου), 11 ΚΚΕ, 15 ΛΑΟΣ, 8 ΣΥΡΙΖΑ, οι 8 από τους 9 ανεξάρτητους (ο Κ. Κιλτίδης δεν είχε δικαίωμα ψήφου).
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: