Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Στου Μανώλη τη ταβέρνα....


Η Ποιότητα στην βουλή εντυπωσιάζει

ΣΚΗΝΗ απείρου κάλλους και πολιτικής θεατρικότητας στο ημικύκλιο έξω από την Ολομέλεια της Βουλής. Την καταγράφω με όση ακρίβεια μπορώ.

ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ καμαρωτός- καμαρωτός ο Γιάννης Μανώλης με κατεύθυνση το καφενείο. Μην αναρωτηθείτε τι κάνει αυτός στη Βουλή ενώ δεν είναι πια βουλευτής. Ο Αργείος, όπως μου λέει βετεράνος παρατηρητής της Ν.Δ., «είναι ο Κώστας Πάσχος του συστήματος Σαμαρά ». Αναφέρομαι στο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής που ήταν μασκότ της Ρηγίλλης και πανταχού παρών την καραμανλική εποχή. Αντιθέτως, ο Μανώλης είναι ελεύθερο ηλεκτρόνιο ικανό να πυροδοτήσει ατομική έκρηξη.

ΣΤΟ ΗΜΙΚΥΚΛΙΟ - καθώς περνά ο Μανώλης στέκεται ο Ευάγγελος Αντώναρος που μιλάει με τους Αρη Σπηλιωτόπουλο και Βαγγέλη Μεϊμαράκη . Ακολουθεί ο εξής διάλογος.

ΜΑΝΩΛΗΣ [σε περιπαιχτικό ύφος]: «Χαιρετώ την εξουσία...».

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ [στο ύφος που δεν τον έκανε δημοφιλή ως κυβερνητικό εκπρόσωπο]: «Εγώ χαιρετώ την εξουσία που θα μας αξιολογήσει και θα μας κρίνει...».

Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ - ως εκπρόσωπος του Καραμανλή και των καραμανλικών- αναφέρεται στην Επιτροπή Αξιολόγησης Στελεχών που έχει κάνει ο Σαμαράς στο πρότυπο της Πολιτιστικής Επανάστασης των Κινέζων. Ο Μανώλης κοντοστέκεται.

ΜΑΝΩΛΗΣ [σε ύφος ελαφρά απειλητικό]: «Αντώναρε,ξέρεις καλά ότι αυτά τα παιχνίδια δεν τα έπαιξα ποτέ.Εσύ μας αξιολογούσες όλα αυτά τα χρόνια και μας ξέσκιζες...».

Καμπάνες και καμπανάκια
ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ αυτό καθίσταται σαφές ότι επίκειται σύρραξη και η ατμόσφαιρα βαραίνει.

ΑΡΗΣ και ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ [εν χορδαίς και οργάνοις]: «Εντάξει,εντάξει,σταματήστε τώρα...».

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ [επιμένει]: «Κοίταξε να δεις,εσύ επί έναν χρόνο μας δημιουργούσες προβλήματα με αυτά που έλεγες...».

ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ και Βαγγέλης αποσύρονται διακριτικά.

ΜΑΝΩΛΗΣ: «Το επικίνδυνο με εσένα δεν είναι πως έκανες αυτά που έκανες, αλλά ότι και σήμερα ακόμη πιστεύεις ότι εμείς φταίξαμε που σας χτυπάγαμε τα καμπανάκια...».

troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: