Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Το Twitter δεν είναι για υπουργούς...


O υπουργός Ενέργειας και η πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων στη Βρετανία είναι δύο από τα θύματα απατεώνων που εισέβαλαν στα προφίλ χρηστών του Twitter και έστελναν εξ ονόματός τους μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου.
Η μεγάλη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης επλήγη από ένα ακόμα κύμα επιθέσεων μέσω της τακτικής του «ψαρέματος» (phishing), κατά την οποία οι χρήστες δελεάζονται να επισκεφθούν πλαστές ιστοσελίδες και να καταχωρίσουν εκεί τους κωδικούς πρόσβασής τους.
Όσοι παρακολουθούν το προφίλ του υπουργού Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ εξεπλάγησαν όταν διάβασαν ένα μήνυμα που .......


αναφερόταν ευθέως στη σεξουαλική ζωή του. «Χριστέ μου, φαίνεται ότι έπεσα θύμα της τελευταίας απάτης phishing στο Twitter» έγραψε ο ίδιος ο Μίλιμπαντ λίγη ώρα αργότερα.
Το ίδιο συνέβη και στην πρόεδρο της  Βουλής των Κοινοτήτων Χάριετ Χέρμαν, η οποία παραδέχτηκε ότι το προφίλ της στο Twitter είχε στείλει ένα αντίστοιχο μήνυμα στον βουλευτή της αντιπολίτευσης Αλαν Ντάνκαν.
«Ποτέ δεν θα έστελνα ένα τέτοιο tweet» περιορίστηκε να δηλώσει η Χέρμαν, χωρίς να διευκρινίσει το ακριβές περιεχόμενο του μηνύματος.
Θύματα του phishing έχουν πέσει στο παρελθόν ακόμα και πεπειραμένοι χρήστες του Διαδικτύου. Την Πέμπτη, για παράδειγμα, η Intel UK απολογήθηκε για την εισβολή χάκερ στο προφίλ της στο Twitter.
mediasoup

Δεν υπάρχουν σχόλια: