Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;



H KYΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΘΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ.


ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΦΑΣΑΡΙΑ  ΘΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ!!!

ΩΡΑΙΑ!!!

ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;

Διαβάζουμε στο in.gr

Την παρέμβαση της Αστυνομίας για να τερματιστούν οι καταλήψεις σχολείων στη Θεσσαλονίκη, ζητά με έγγραφό του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας. Σύμφωνα με την εντολή του, η Αστυνομία θα πρέπει να προχωρήσει ακόμη και σε συλλήψεις, εάν κριθεί αναγκαίο.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, ο εισαγγελέας ζητά να σχηματιστούν δικογραφίες εις βάρος των καταληψιών, ανεξάρτητα αν γίνει καταγγελία από τους διευθυντές των υπό κατάληψη σχολείων ή όχι.



«Εφόσον οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων διαπιστώσουν ότι στην περιφέρειά τους υπάρχουν δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των οποίων η ομαλή λειτουργία παρεμποδίζεται, διαταράσσεται ή διακόπτεται από τους παραμένοντες στους χώρους αυτών καταληψίες, οι Αρχές οφείλουν να σχηματίσουν ποινικές δικογραφίες», αναφέρεται στην παραγγελία.

Η εισαγγελική εντολή καταλήγει με την επισήμανση ότι ειδικά στην περίπτωση κατά την οποία γίνουν συλλήψεις, τότε θα ειδοποιούνται ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης καθώς και ο διευθυντής του σχολείου ώστε να μεριμνήσει για την άμεση επαναλειτουργία του.

Υπενθυμίζεται ότι με σειρά κινητοποιήσεων, καθώς και με καταλήψεις, η εκπαιδευτική κοινότητα στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει το πρόβλημα στέγασης των σχολείων, που λειτουργούν στην πλειονότητά τους με διπλοβάρδια και υπεράριθμα τμήματα. Σε πολλά σχολεία, οι αίθουσες δεν επαρκούν για τους μαθητές, που καλούνται να κάνουν μάθημα σε προκάτ κτίσματα, αποθήκες, χώρους εμπορικών καταστημάτων και ημιυπόγεια.

3 σχόλια:

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ είπε...

αιωνες τωρα το σχολειο ειναι ενα καμμενο χαρτι για την χωρα μας
κριμα

cobra είπε...

Eχεις δίκιο.Η παιδεία είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας.Από εκεί ξεκινάνε όλα.Αν σου λείπουν τα βασικά....τότε κλάφτα.Καμένα τα βασικά χαρτιά στάχτη η κοινωνία.

eumenios είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΑΝΕ, ΛΕΜΕ!

Αντε, επιτέλους, μπας και δούμε άσπρη μέρα!
Σηκώνεται ο κάθε χαβαλές να "απαιτήσει" σχολείο, ποιός? αυτός που δεν πατάει ποτέ του στο μάθημα!!!
Και απαγορεύει στου υπόλοιπους το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην εκπαίδευση!!!

Βρε πολύ καλά θα κάνουν να τον χώσουνε στην στενή. Άντε, αν δεν σφίξουν "ορθοι" προκοπή στο σχολείο δεν βλέπουμε.