Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ????

Ποιο ξεκάθαρο μήνυμα δεν μπορούσαν να στείλουν από την Αργολίδα οι άνω τους 200 Νεοδημοκράτες που πήγαν σήμερα στο ΑΜΑΛΙΑ ύστερα από το κάλεσμα του Γιάννη Μανώλη, προς τους λίγους που αποφασίζουν για την τύχη αυτής της παράταξης,μας ενημερώνει το http://parapolitikaargolida.blogspot.com/.
Εξέδωσαν λέει και ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο ζητούν.

1)Ζητούμε από τους υποψηφίους αρχηγούς, την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, και τον απερχόμενο πρόεδρο να μην οχυρωθούν πίσω από διαδικαστικά θέματα και να δώσουν στα μέλη του κόμματος την δυνατότητα να επιλέξουν με την ψήφο τους το νέο αρχηγό.
2) Θεωρούμε αναγκαίο αφού προηγηθεί συζήτηση για τα αίτια της ήττας να επανακαθορίσουμε τις ιδεολογικές μας αρχές και αξίες οι οποίες και θα δεσμεύσουν τον επόμενο αρχηγό.
3)Ζητούμε από όλους να προτάξουν το παραταξιακό συμφέρον και την ενότητα και να συνειδητοποιήσουν ότι το κόμμα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και οφείλουν να ακούν και να σέβονται την φωνή της βάσης.


Εμείς θα ρωτήσουμε απλά-

Οι τακτικοί σύνεδροι δεν τυγχάνουν της καθολικής αποδοχής της λαικής βάσης?

Εκεί υπάρχουν ΝΔάτες που καλύπτουν όλο το φάσμα της επαγγελματικής,κοινωνικής,συνδικαλιστικής και πολιτικής διαστρωμάτωσης του χώρου της Ν.Δ που άν δε κάνω λάθος έχουν ψηφιστεί από τα μέλη του κόμματος να τους εκπροσωπούν στο συνέδριο.

Επίσης εκεί υπάρχουν εκλεγμένοι Βουλευτές,Δήμαρχοι,Νομάρχες,πολιτευτές, άνθρωποι δηλαδή που αντιπροσωπεύουν μεγάλο,ίσως το μεγαλύτερο μέρος της λαικής βάσης.

Όταν λέμε μέλη του κόμματος εννοούμε μήπως και αυτούς που γράφουν στις τοπικές οργανώσεις οι συνταξιούχοι ταβλαδόροι,τα κουτόγαλα δηλαδή,μόνο και μόνο για να κρατάνε τα κλειδιά του μαγαζιού?

Και σε οποιαδήποτε μορφή εκλογικής διαδικασίας είτε τοπικού είτε πανελλαδικού χαρακτήρα να ψηφίζουν με συνθήκες χειραγώγησης.Συγνώμη δε θα πάρουμε!!!

Πρώτα θα συζητήσουμε για τα αίτια της ήττας και θα επανακαθορίσουμε τις ιδεολογικές μας αρχές και αξίες και μετά θα ψηφίσουμε για πρόεδρο?Πότε δηλαδή σε κανα τρίμηνο?Αύριο ανοίγει η βουλή και η Ν.Δ θα είναι σκορποχώρι γιατί αναλλώνεται σε συζητήσεις διαδικαστικού χαρακτήρα.

Όσο για το τελευταίο"Ζητούμε από όλους να προτάξουν το παραταξιακό συμφέρον και την ενότητα"θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να υπήρχε καταγεγγραμένη και η τοποθέτηση του Γ.Μανώλη.

Με λίγα λόγια είναι μιά επικίνδυνη και χρονοβόρα διαδικασία η εκλογή από τη βάση.

Ποιά είναι η βάση?
Τα μέλη....?
αυτοί που θα θέλουν να μετέχουν στη διαδικασία.....?
οι φίλοι....?

πότε θα φτιαχτούν οι κατάλογοι?Με ποιά διαδικασία.Πως θα διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας?Μιλάμε για 6μηνο και βάλε!!!Αντε γεια δηλαδή.

Εκτός αν κάποιοι θέλουν να κερδίσουν χρόνο.Σε βάρος της παράταξης όμως?

Το http://www.antinews.gr/?p=18257 σωστά το επισημαίνει---

Για τα κόμματα εξουσίας, η συμμετοχή πλατειών μαζών στην ψηφοφορία για τον αρχηγό, προοιωνίζει την ευρεία αποδοχή του αύριο ως μελλοντικού πρωθυπουργού.
Και δημιουργεί στον ψηφοφόρο ψυχολογικό δεσμό, ώστε αυτόν που ψήφισε για αρχηγό να τον επιλέξει αύριο για πρωθυπουργό.
Αρκεί πάντα να διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Για την ΝΔ λοιπόν η εκλογή αρχηγού από τη βάση είναι όρος συνέχισης της ύπαρξης.

Πολύ σωστό!!!

Όμως πώς διασφαλίζεται η συμμετοχή των πλατειών μαζών στη διαδικασία?
Μια τυχόν μεγάλη αποχή του κόσμου όπως στις Εθνικές Εκλογές τι αντίκτυπο θα έχει?
Θα σημαίνει ότι δεν θέλουν να ψηφίσουν για Αρχηγό ή δεν θέλουν κανέναν από τους δύο η τρεις πόσοι θα είναι?
Πώς λοιπόν είναι σίγουρη η ευρεία αποδοχή του νεοεκλεγέντος Αρχηγού?

Θέλει μεγάλη προσοχή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: